Ο σταθερός σας σύντροφος

Επαγγελματική εξυπηρέτηση

Ένα ρολόι είναι ο συνεχής σύντροφος μας. Τα μηχανικά ρολόγια, συγκεκριμένα, είναι μικροσκοπικά μηχανήματα που προσφέρουν αρκετά εκπληκτική απόδοση κάθε χρόνο. Όπως τα αυτοκίνητα, απαιτούν επίσης τακτική, επαγγελματική συντήρηση. Για να διασφαλίσουμε ότι το ρολόι σας παραμένει πηγή ευχαρίστησης για πολλά ακόμη χρόνια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε μερικές συμβουλές σχετικά με τη φροντίδα και την εξυπηρέτηση.

Από το 2002, όλα τα ρολόγια που πωλούνται στην Ευρώπη καλύπτονται από εγγύηση δύο ετών από την ημερομηνία πώλησης. Αυτό τίθεται σε ισχύ μόλις ο εξουσιοδοτημένος έμπορος λιανικής ολοκληρώσει σωστά και πλήρως την εγγύηση. Δεν καλύπτει την κανονική φθορά, σπασμένα γυαλιά, ζημιές που οφείλονται σε ακατάλληλη μεταχείριση και έλλειψη δέουσας φροντίδας ή ζημιά που προκαλείται από ατυχήματα.

γνωριστε

Το Νέο Σας Ρολόι

Πριν φορέσετε ένα μηχανικό ρολόι, φροντίστε πάντα να το κουρδίσετε πλήρως με το χέρι χρησιμοποιώντας την κορώνα (για ένα ρολόι με το που κουρδίζεται με το χέρι, μέχρι να αισθανθείτε αντίσταση ενώ για ένα αυτόματο, περίπου 30 πλήρεις περιστροφές της κορώνας). Η ημερομηνία μόνο αυξάνεται (δηλαδή ποτέ δε μειώνεται) αλλά όχι μεταξύ 10 μ.μ. και 2 π.μ.

Για αυτόματα ρολόγια με πρόσθετες λειτουργίες ημερολογίου, συνιστάται κουρδιστής ρολογιού. Με αυτόν τον τρόπο, το ρολόι κουρδίζεται συνεχώς, ακόμη και αν το φοράτε μόνο περιστασιακά.

Να θυμάστε ότι η μπαταρία σε ένα ρολόι χαλαζία που έχει σταματήσει να λειτουργεί μπορεί να διαρρεύσει οξύ, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην κίνηση. Όταν σταματήσει να λειτουργεί ένα ρολόι χαλαζία, πρέπει να αφαιρέσετε την μπαταρία το συντομότερο δυνατόν.

ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ

Συντήρηση

Καθαρίζετε περιστασιακά το ρολόι σας με ένα μαλακό πανί ή μια στεγνή, μαλακή βούρτσα. Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού.

Η ανθεκτικότητα στο νερό δεν είναι μόνιμο χαρακτηριστικό, επειδή τα δαχτυλίδια στεγανοποίησης γερνούν με την καθημερινή χρήση και γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά. Για το λόγο αυτό, συνιστάται να ελέγχετε τις σφραγίδες και τη στεγανότητα κάθε ένα έως δύο χρόνια.

Ανάλογα με τη μεμονωμένη χρήση, ένα μηχανικό ρολόι πρέπει να ανακατασκευάζεται κάθε τέσσερα έως έξι χρόνια. Αντίθετα, τα ηλεκτρονικά ρολόγια πρέπει να συντηρούνται κάθε έξι έως οκτώ χρόνια ή το αργότερο όταν η μπαταρία έχει μόνο περίπου έξι μήνες λειτουργίας ακόμη.

Εργαστήριο

Στην έδρα μας στο Ψυχικό, σε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, ένας εξειδικευμένος ωρολογοποιός μπορεί να επισκευάσει τα ρολόγια Girard-Perregaux και Venus, τις μάρκες που εκπροσωπούμε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακαλύψτε περισσότερα για την Συντήρηση ρολογιών Rolex

ΕΔΩ